Julstämning Hemma Hos Hanna Östberg

Välkommen hem till Hanna Östbergs magiska sekelskiftesvilla i Täby! Inspireras av hennes magiska julpynt och kulörval.

julgran hemma hos hanna östberg

Det är omöjligt att inte få julkänslor när man ser Hannas underbara hem och julpynt.

– Jag får ofta frågan om just inredningsstil och har väldigt svårt att sätta ord på den, min stil alltså. Jag brukar beskriva mitt inredningsintresse som en estetisk rubbning formad av mitt liv som åskådare. Jag har sedan jag var liten sett precis allt i färg och form och min stil är en mix av intryck från min uppväxt i allt från små samhällen i Sverige till stora europeiska städer. Jag minns knappt hur man tar sig från punkt A till punkt B eller vad jag sa för en vecka sedan men jag kan berätta exakt vad jag hade på mig för 15 år sedan när jag satt på ett café och lyssnade på en specifik låt… Jag kan återberätta dofter och ljus, vad andra hade på sig eller vilken färg det var på fasaden mittemot caféet. Nu svävar jag ut ordentligt men det är alla de där estetiska minnena som bildar min personliga inredningsstil, berättar Hanna.

Hannas bästa inredningstips är att spara och investera i möbler som håller i generationer, som kommer ha en historia och som inte går sönder efter tre år. Sedan kan man piffa med textilier och färg för att förändra och följa trender men möbelbasen skall hålla länge.

Vad är ditt bästa tips för julstämning? – Mängder med ljus, blommor, glögg, kryddor och frukt som dekoration, Jon & Valerie Guerras julskiva It’s almost Christmas och brasor såklart. Finaste julpyntet? – Bortsett från granen, som slår allt, så gillar jag alla vackra adventsstjärnor som sprider ljus i mörkret. Har ni några renoveringsplaner framöver? – Efter jul är det dags att ta tag i övre hallen samt Lovisas rum, två utrymmen som kommer bli jättefina men som kräver en del jobb…  Jag sitter redan och funderar på tapeter med mera, men har lovat mig själv att ta en paus över jul. Sedan finns det ett badrum i källaren och en hopplös tvättstuga som jag knappt orkar tänka på. Om Hanna Östberg Familj: Min man Mikael Östberg och våra fyra barn Filippa (12), Lovisa (9), Vilhelm (5) och Lilian (9 mån) Bor: I en sekelskiftesvilla i Täby sedan 2012 Instagram: @hannasänglar

Fler inlägg

Tapetskola

DIY – Tvätta och Lasera Terrassen

DIY – Måla om utemöbler

DIY – Måla om fasaden

FRIDA FAHRMAN OCH ALTANLIVET

DIY – En gladare läshörna

öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt

Proffsbutiken

Mån - Fre: 07:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt