Isabelle Skapade en Vackert Grånad Terrass

Isabelle, Andreas och deras två barn Molly 5 år och Charlie 3 år bor i en makalöst fin villa med utsikt mot havet en bit utanför Stockholm. För två år sedan byggde de en fantastisk terrass med pool och vi fick göra ett besök före de behandlade plankorna med SiOO:x och sedan några månader efter. Vi var nyfikna på hur de har tänkt kring ”inredningen” av altanen och på hur det var att arbeta med produkten i sig. Snacka om att ha skapat hemkänsla utomhus.

Isabelle säger att inredning, matlagning, resa och trädgård är hennes stora intressen och som växte sig ännu starkare när hon var hemma föräldraledig.

Hur länge har ni bott där?
– Vi har bott i vårt hus i snart 6 år. Vi hade som mål att bli klart med huset innan vår dotter Molly föddes och vi flyttade in två veckor innan hon föddes.

Vad har ni för inredningsstil?
– Jag ska nog erkänna att det är jag som inrett det mesta i vårt hus. Vi flyttade från en lägenhet på 60 kvm till huset så från början var allt väldigt avskalat.  Vi har köpt möbler vartefter vi hittat något snyggt utan att egentligen tänka utifrån någon stil. Skulle kanske förklara stilen som något minimalistisk, dova färger med en nördighet av belysning. Skulle vi bygga nytt hus idag hade huset nog sett något annorlunda ut. Jag är otroligt svag för stukatur, naturmaterial, textilier och spröjsade fönster. 

Spännande! Och hur tänkte ni när inredde altanen? Vad var svårigheterna och vad gick lättare?
– Poolen byggde vi 2017/2018,  så förra sommaren var första hela säsongen. Vi hade en hel del utemöbler som vi köpte när vi precis hade flyttat in, så dessa blev perfekta till altanen. Vi kommer garanterat flytta om möbler i år när vi tar fram dem igen, allt eftersom hur vi har lärt oss att solen flyttar sig och vart vi trivts sitta.

"SE BILD FÖRE BEHANDLIGEN AV TERRASSEN MED SIOO:X PRODUKTER OVANFÖR OCH EFTER PÅ BILDEN UNDER"

Varför valde du just att använda SiOO:x på terrassen?
– Samtidigt som vi byggde altanen så pratade vi om att göra någon typ av behandling. När vi sedan fick se vår grannes altan som också har behandlats med SiOO:x produkter kändes beslutet som redan fattat. Den silvergrå ytan i kombination med en ren och len yta var det vi sökte efter.

ABSOLUT LÄTTANVÄNDA PRODUKTER I ALLA STEG!

Var det svårt att behandla terrassen?
– Innan vi satte igång med behandlingen var jag lite orolig att vi skulle göra fel. Men snabbt så hittade jag bra och tydlig info, så det blev inga frågetecken alls gällande tillvägagångssättet. Filmen på Sioo:x hemsida är perfekt att titta på innan man sätter igång.

Här kan man tydligt se vilken skillnad det blir på bara ett halvår i utseende på de två olika bilderna.

När är ert hus byggt? Är det i någon speciell stil?
– 2012/2013. Från början när vi köpte fastigheten var det en renoverad liten sommarstuga. Tyvärr la vi inte så mycket fokus på utsidan när vi byggde huset, utan planlösningen och det invändiga var det högst prio på. Detaljplanen med en del bestämmelser var vi tvungna att ta hänsyn till också. Trädgården väntade vi med och den har vi successivt jobbat med vartefter vi haft tid och möjlighet.  

Har du några planer på att göra om något kring poolområdet i år?
– Nej, det skulle jag inte säga. Däremot ska jag plantera lite mer växter och hoppas att allt som vi planterade förra säsongen ska växa till sig rejält.

Vad ser du fram emot just nu?
– Åh, jag ser så mycket fram emot att se hur altanen ser ut i år. Vi längtar som bara den tills vi kan inreda den för säsongen och sätta igång poolen igen. När vi nämnt för vänner om behandlingen som vi gjort är det redan några som varit hos oss och kikat på ytan och vill göra behandlingen själva. Längtar så efter att barnen kan springa runt barfota och leka!

Fler inlägg

DIY – Tvätta och Lasera Terrassen

FRIDA FAHRMAN OCH ALTANLIVET

Cirkustak DIY – Så här Målar du ett Cirkustak

KULÖRSATT & LJUST I EN FIN KOMBINATION

Tapetskaparen Hanna Wendelbo

Juligt i huvudstaden

öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt

Proffsbutiken

Mån - Fre: 07:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt