DIY – Tvätta och Lasera Terrassen

Är du trött på färgen på din altan? Kanske vill du byta stil eller ha en färg som går bättre ihop med de nya utemöblerna? Många känner igen sig i att behoven förändras, och lyckligtvis finns nu möjligheten att helt få bort den gamla färgen.

Nya DEMIDEKK Terrassfix har en unik rengöringseffekt som gör det enkelt att byta färg på terrassen. Även mörka partier avlägsnas lätt och gör terrassen klar för en ny strykning i önskad färg.

5 skäl att lasera altanen

  • Lasyren skyddar träet och förlänger altanens livslängd
  • Du kan skapa ditt eget uttryck
  • Altanen blir mjuk och skön att gå på
  • Enkel applicering och snabb torktid
  • Hämmar beväxning på ytan

1. Rengör

Fukta underlaget med kallt vatten. Lägg på DEMIDEKK Terrassfix med pensel monterad på förlängningsskaft. Produkten ska verka i 15-20 minuter. Det är viktigt att hålla ytan fuktig under hela verkningstiden. På större altaner är det därför praktiskt att dela upp altanen och arbeta med ett fält i taget. Läs bruksanvisningen på förpackningen.

2. Tvätta

Efter 15–20 minuter skrubbar du lätt med en skurborste.

3. Skölj

Skölj noggrant med vatten– gammal lasyr lossnar enkelt! Rester av gammal lasyr och olja kan försämra lasyrens kvalitet och hållbarhet. Upprepa behandlingen vid behov. Eventuell fiberresning avlägsnas genom slipning när träet är torrt.

4. Lasera

Stryk på DEMIDEKK Terrasslasyr när träet är torrt. Behandla två brädor i taget och påför lasyr i hela brädornas längdriktning. En strykning räcker. Terrasslasyren ska inte lägga sig som en yta ovanpå träet, utan tränga in i träverket. 

5. Torka

Torka noga bort överskottet av lasyr med en mjuk och luddfri trasa.

Jotun Terrasslasyrkulörer

Fler inlägg

Tapetskola

DIY – Måla om utemöbler

DIY – Måla om fasaden

FRIDA FAHRMAN OCH ALTANLIVET

DIY – En gladare barnsäng

DIY – En gladare läshörna

öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt

Proffsbutiken

Mån - Fre: 07:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt