Ungt par planerar inför en lång framtid i sitt nya stora hus

Vi besöker det unga paret Christine & Robin och deras son Colin i deras stora och ljusa hus på landet utanför Linköping som de byggde 2014. Det är ett extra maffigt hus med högt i tak och läckra takfönster.
– Utifrån tanken om att vi ska kunna bo i det här huset resten av livet, så blev det naturligt att välja ett hus som vi inte skulle tröttna på det. Vi lade krut på fönsterlösningar och andra speciella val som att huset går i vinkel. Vi har ju ändå valt att bo här på landet, mitt i naturen och med många fönster känns det som att vi bor mitt i på fält vilket är en underbar känsla, säger Christine och ler.

Vi undrar; hur tänker man när man ska inreda ett sånt här stort hus?
– Vi ville helt enkelt bo in oss några år och målade därför grunden i vitt. Men nu när det har gått några år så har vi börjat våga måla lite väggar i kulörer.

Hur tänkte ni när ni målade den här vackra höga väggen och vilken färg är den målad i?
– Det började med att vi målade skåpet i en grå kulör som gick åt det gröna hållet. Kulören skiftar helt enkelt beroende på vilket ljus vi har och vi älskar det. Vi tyckte också att det kunde vara lagom och coolt att bryta av bara en vägg i mörkare färg och valde därför samma kulör som vi målade skåpet i.

– Ibland upplevs den lite blåaktig – det är det som är så kul med kulören. Väggen målade vi i helmatt väggfärg och skåpen undertill målade vi i samma kulör fast med snickerifärg.

"KULÖREN SKIFTAR HELT ENKELT BEROENDE PÅ VILKET LJUS VI HAR OCH VI ÄLSKAR DET"

Har ni gjort något mer med huset sedan ni flyttat in?
– Vi gjorde om köket för något år sen då vi behövde mer förvaring samt för att skärma av lite från köket. I samma veva gjorde vi ett stort skafferi som man kan gå in i.

Ni har alldeles säkert en massa tankar och planer på mer förändring i huset?
– Vi vill jättegärna tapetsera någonstans. Jag gillar ju det lite mörka, grått och grönt så vi får se vad det blir av alla läckra tapeter som finns.

Er son Colins rum går även det i en grön färg. Har ni några tips kring hur man kan välja en färg som håller länge till barnrum?
– Jag älskar grönt och det är ganska barnvänligt men samtidigt något man kan växa med. Grönt är tacksamt – funkar i många år. Vi testade fem olika gröna färger innan vi bestämde oss för den här ljusa fina färgen fortsätter Christine.

I sovrummet har paret målat en grå kulör men Christine är inte alls nöjd med den.
– Vi har kommit på att vi gillar kulörer som drar åt det varma hållet så vi ska göra om i sovrummet så snart vi kan.

Färg på Colins rumsväggar: NCS S 1005-G40Y, helmatt

"KULÖREN SKIFTAR HELT ENKELT BEROENDE PÅ VILKET LJUS VI HAR OCH VI ÄLSKAR DET"

Fler inlägg

FRIDA FAHRMAN OCH ALTANLIVET

Carina Bergs Drömkåk

Cirkustak DIY – Så här Målar du ett Cirkustak

KULÖRSATT & LJUST I EN FIN KOMBINATION

Tapetskaparen Hanna Wendelbo

Juligt i huvudstaden

öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt

Proffsbutiken

Mån - Fre: 07:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt