Gör terassen sommarfin med Demidekk Terrasslasyr

När det är dags att flytta ut på terassen för sommaren kan det vara skönt att rusta upp den först. Det är alltid trevligt att den är snygg och fräsch inför säsongen. Därför har vi satt ihop den ultimata guiden för hur du bäst gör din altan fräsch inför sommaren. I denna artikel förklarar vi steg för steg hur vi med Demidekk Terrasslasyr och terrassfix fixar till altanen.  Många väljer fortfarande att olja terass och om du verkligen gillar olja så ska du självklart fortsätta med det. Vi är dock stora förespråkare av terass lasyr istället och därför är denna guide inriktad på just det. Du som har en oljad altan vet säkert att det är mycket jobb. Du måste olja in den praktiskt taget varje säsong för att den ska hålla sig fin. Det är en av många anledningar till varför vi gillar lasyr. Laserar du altanen kan du nämligen räkna med upp till tre år utan underhåll och hur skönt vore inte det? 

Rengör med Terrassfix

Innan du sätter igång att lasera altan så behöver du rengöra den ordentligt. Detta gör du bäst med en riktig terassrengöring som är avsedd för just detta ändamål. Om du ska lasera altanen så kan du med fördel använda dig av exempelvis DEMIDEKK Terrassfix. Den tar bort både gammal olja eller lasyr samtidigt som den rengör och bleker. Om du däremot har en nylaserad altan som bara behöver rengöras så kan du med fördel använda dig av t.ex. JOTUN 2-i-1 Husvask och Mögeldesinfektion istället. När du har rengjort altanen räcker det att skölja med en vanlig trädgårdsslang. Många köper eller lånar högtryckstvättar för att göra rent på terassen med. Men oftast räcker det med en helt vanlig trädgårdsslang istället. Högtryckstvätten kan snarare vara för kraftig och orsaka mer skada än vad den gör nytta. 

Välj färg på Terrasslasyr

När terassen är ren och fin är det dags att välja lasyr och färg. När du laserar altanen med terrasslasyr har du nämligen flera olika färger att välja mellan. Därmed kan lasyren göra så att altanen blir den perfekta inramningen till ditt hus. När du arbetar med olja kan du inte bestämma vilken färg altanen ska ha. Du får kanske stå ut med att den träfärgade terassen inte riktigt passar till huset i övrigt. Med Demidekk Terrasslasyr kan du däremot komplettera huset antingen i samma färg eller i en som ger en fin kontrast. Du får en trädgård som ser mer harmonisk och balanserad ut både i färg och form och även om det är funktionen och inte utseendet som är viktigast så kan en fin färg bidra till att du trivs bättre. Demidekk Terrasslasyr finns till exempel i ett stort urval av färger så att du garanterat kan hitta en som passar ditt hem och din altan. Titta på deras olika färgval på hemsidan eller beställ hem en färgkarta och känn efter i lugn och ro innan du bestämmer dig för vilken du vill ha. Tänk bara på att färgerna du ser i datorn inte alltid stämmer överens med hur det ser ut när du väl har laserat så åk till en återförsäljare och titta också innan du handlar. 

Håll koll på vädret

När du väl rengjort din altan och valt vilken färg som gör sig bäst till ditt hus så är det dags att sätta igång med själva arbetet. Det är lätt att ha bråttom ut. Men ta dig tid att kontrollera väderleksrapporten så du inte blir överraskad av en regnskur under pågående arbete. DEMIDEKK Trälasyr tål regn efter bara en timme så det är onödigt, framför allt om du har möjlighet att vänta en extra dag och få det gjort i bättre väder utan regn varken under arbetet eller den närmsta stunden efteråt. 

Sätt igång

Nu är det dags att sätta igång och lasera. Om du har valt att använda dig av DEMIDEKK Terrasslasyr så har du ett lätt jobb framför dig. Det är nämligen en lättarbetad produkt som först och främst bara kräver en strykning och därmed gör jobbet oerhört enkelt för dig. Det enda du behöver tänka på är att följa beskrivningen och att se till att börja inifrån och gå ut så att du inte arbetar in dig i ett hörn och inte kommer ut. 

Ut och njut

Att få en sommarfräsch terass behöver alltså inte vara någon avancerad process. Om du väljer att lasera altan blir det tvärtom både enkelt och bekvämt. När lasyren väl torkat är det bara för dig att flytta ut och göra terassen till ett skönt uterum där du får maximalt med njutning för minimalt med arbete. 

Fler inlägg

Tapetskola

DIY – Tvätta och Lasera Terrassen

DIY – Måla om utemöbler

DIY – Måla om fasaden

DIY – En gladare barnsäng

DIY – En gladare läshörna

öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt

Proffsbutiken

Mån - Fre: 07:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt