KULÖRSATT & LJUST I EN FIN KOMBINATION

Vi besökte Linn med familjen David och dottern Olivia på 10 månader i Malmö i en villa byggd 2002 på 169 kvadratmeter på två plan. Familjen är riktiga livsnjutare som gillar god mat, resor, stand up comedy, träning och umgås med familj och vänner.

Vi frågar Linn om huset de bor i!

– Vi bor i Klagshamn. Huset har Fastighetsbeteckning ”leendet 2” och området kallas glada hörnan vilket vi tycker låter härligt och passande. Vi köpte huset sep 2018, flyttade in i feb 2019 efter 1,5 månads renovering.

Berätta om er renovering, hur tänkte ni och vad har ni gjort?

– Gjort om samtliga ytskikt, bytt alla lister, nya innerdörrar, slipat alla golv, lagt in mattor. Byggt in trappa för att skapa mer gedigen känsla samt byggt förvaring under trappan. Målat om alla rum- övervåningen har snedtak – därav att vi målat in listerna i väggfärg och minskat mängden tak. Vi har även bytt alla fönsterbänkar från grunda till djupare så att vi får plats med mer ljussättning och växter, bytt ut alla eluttag.
Oj, ni har verkligen gjort om det mesta i huset!

Oj, ni har verkligen gjort om det mesta i huset!

– Ja, vi har velat föra in mer gedigen känsla/själ i huset med mer klassiska och tidstypiska inslag. Det är dom små detaljerna som gör skillnad i längden och då menar jag till exempel att lägga lite extra krut på snygga eluttag, nya dörrhandtag och stenskivor i fönsterna.

Berätta lite hur ni tänkt kring inredningen!

– David och jag är alltid överens om vad vi vill ha och hur vårt hem ska se ut. Vi tycker om saker med själ i och att blanda med modernt och lite äldre saker. Det är kontrasterna som gör helheten tycker jag. Att blanda nätt och rustikt, färg och ljust till exempel. Vi gillar att mixa designklassiker med unika prylar.

– Vi ville inte ha vita väggar utan lite mer värme som en ljusgrå färg kan ge. Den ljusa grå har vi därför valt i alla sociala ytor där vill vi kunna ha mer färg på textilier och sånt. Men i våra sovrum ville vi ha mer färg eftersom vi tycker det blir mer ombonat och mysigt. Men vi ville ändå att färgerna skulle passa bra ihop och gå i samma varma ton. Sen är det ju så att man måste våga chansa lite också!

Vi gick till Happy Homes-butiken och tittade ut färger vi gillade, tog med prover hem. Började skissa på våra moodboards och matchade ihop det vi gillade bäst med heltäckningsmattorna vi sedan valde.

Har ni några tips till andra där ute som går och fundera på att måla om men inte riktigt vågar?

– Vi vill gärna se saker framför oss och jobbar därför gärna med mood boards så vårt tips är att försöka sätta ihop färgval med inredning med hjälp av bilder för att få en känsla. Det hjälper i beslutsfattarprocessen. Våga arbeta med färg – det är snyggt och kul att bryta av med färg.
Har du något favoritrum i bostaden?

Har du något favoritrum i bostaden?

– Matsal/vardagsrum – vi älskar våra öppna ytor. Köket är hjärtat i huset – det är här vi spenderar mest tid tillsammans med vår familj och vänner. Vi har mycket middagar och häng samt utgång till trädgården.

Har ni några planer på att göra om något mer här hemma?

– Vi planerar nu för renovering av tvättstugan där vi ser fram emot smartare förvaring.

Kul, då önskar vi er lycka till med och en sista fråga, har ni följt någon trend eller bara gått på er egna magkänsla i det här projektet?

– Inte något speciellt men visst får man inspiration via diverse konton på Instagram eller Pinterest.

Familjen

David är Finance compliance manager på Ikano bank Linn är rekryterare på Dell i Köpenhamn Olivia är en livsnjutare.

 


VÅGA ARBETA MED FÄRG


SOVRUM MED GARDEROB

Färgkoder

Kök, vardagsrum, hall och i de sociala ytorna – B 503 Gåsdun/Beckers (NCS 0901-G93Y) Walk in closet = B 769 Tromb/Beckers (NCS 5010-R90B) Barnrum = B 717 Karneva/Beckers (NCS 3806-R12B) Master bedroom – kulör S 3005-G20Y

Fler inlägg

FRIDA FAHRMAN OCH ALTANLIVET

Carina Bergs Drömkåk

Cirkustak DIY – Så här Målar du ett Cirkustak

Tapetskaparen Hanna Wendelbo

Juligt i huvudstaden

Regnet Reklambyrå får en makeover av Lilla kontoret

öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt

Proffsbutiken

Mån - Fre: 07:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt