DIY – Måla om utemöbler

Måla om slitna utemöbler i den fina gröna kulören Sjögräs från Lycke färg. Här får du enkla tips hur du går till väga för ett lyckat slutresutat.

1. Tvätta av utemöblerna

Använd tvättmedel för utomhusbruk, borsta noga med tvättborste och följ rekommendationerna för produkten. Skölj sedan av rikligt med vatten, använd helst inte högtryckstvätt. Använd Alg & mögelmedel vid behov. Glöm inte att skydda ytor som inte ska målas med täckplast eller täckmatta.

2. Borsta, skrapa och slipa utemöblerna

Borsta, skrapa och slipa ytan som ska behandlas. Skrapa bort allt som sitter löst och flagar. Hårda blanka ytor ska slipas så att man får fäste med ny färg. Damma av ytorna och se till att det är torrt.

3. Grunda med grundolja

Använd grundolja på trärena ytor. Torka av överflöd av oljan som inte sugs in i träet då det är viktigt att oljan inte bildar film. Vänta sedan ca 34 timmar.

4. Måla ett lager med grundfärg

Måla flödigt ett lager på hela ytan med grundfärg. Låt torka ordentligt.

 

5. Måla två lager med Allroundfärg

Måla slutligen två lager med Lycke utomhus AllroundfärgStryk på rikligt med färg och var extra noga vid ändträn. Låt torka innan du stryker på andra lagret. Använd en lackpensel för en smidig arbetsgång och bästa resultat.

Fler inlägg

Tapetskola

DIY – Tvätta och Lasera Terrassen

DIY – Måla om fasaden

DIY – En gladare barnsäng

DIY – En gladare läshörna

DIY – Gladare Lister

öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt

Proffsbutiken

Mån - Fre: 07:00 - 18:00
Lör: 09:30 - 14:00
Sön: Stängt